Laskut ja maksaminen

Kysymyksiä laskuista ja maksamisesta

Miten saan laskuni palveluun?

Laskujen keskittämiseen tarjotaan useita eri vaihtoehtoja, joiden avulla varmistamme, että saat kaikki laskusi palveluumme:

  1. Voit antaa hyväksynnän laskujen keskittämiseen. Tällöin kaikkien Mobifyn yhteistyökumppanien kautta kulkevat laskut reititetään automaattisesti palveluun. Ei ole siis väliä, oletko saanut laskut ennen sähköpostilla, verkkolaskuna tai kirjelaskuna.
  2. Jos laskuttava yritys ei kuulu vielä yhteistyökumppani verkostoomme, voit käyttää henkilökohtaista laskutusosoitetta, jonka löydät omasta profiilistasi (Mobify käyttäjätunnuksesi: x.x@laskuni.fi tai verkkolaskuosoitteesi). Voit ilmoittaa laskutusosoitteen yrityksille, jolloin laskut ohjautuvat palveluun avoimiksi laskuiksi. Saat tästä ilmoituksen, kun lasku saapuu palveluun.
  3. Kirjelaskut pystyt lisäämään Mobiilisovelluksen kameran ja viivakoodinlukijan avulla.
Mitä tarkoittaa henkilökohtainen laskutusosoite?

Palvelumme luo sinulle rekisteröityessäsi automaattisesti henkilökohtaisen laskutusosoitteen, joka on myös käyttäjätunnuksesi. Sen avulla voit tilata laskuja ja dokumentteja palveluun. Laskutusosoitteina toimivat Mobify-käyttäjätunnuksesi sekä sinulle luotu verkkolaskuosoite. Näiden avulla yritykset kohdistavat lähettämänsä tiedot oikealle henkilölle. Laskutusosoitteet löydät omasta profiilistasi.

Mitä tarkoittaa laskujen reitityksen valtuutus?

Mobify tekee yhteistyötä suomalaisten verkkolaskuoperaattoreiden kanssa. Laskujen reititys pohjautuu asiakkaan antamiin tunnistetietoihin, jonka avulla laskut kohdennetaan laskuvirrasta Mobifyyn. Valtuuttamalla laskujen reitityksen sallit tämän toimenpiteen.  Laskujen reitityksen valtuutus menee koko yhteistyökumppaniverkostolle ja yksittäisiä laskuttajia ei voi valita. Laskujen lisäksi palveluun voi saapua myös muita dokumentteja mm. asiakirjat tai palkkakuitit.

Katso tästä ohjevideo miten teet laskuvaltuutuksen palvelussa.

Minkä yrityksen laskut voin vastaanottaa Mobifyhin?

Minkä tahansa suomalaisen yrityksen. Kaikkien yritysten laskut voidaan vastaanottaa tai lisätä Mobifyyn edellä mainituilla tavoilla (ks. katso miten saan laskuja Mobifyyn.)

Valtuutus on tehty yhteistyössä verkkolaskuoperaattorien kanssa, jonka vuoksi emme pysty yksittäisiä yrityksiä nimeämään. Teemme jatkuvasti töitä, jotta valtuutuksen kattavuus kasvaa.

Miten voin maksaa laskuni palvelussanne?

Mobifyssa laskut maksetaan kätevästi vain vahvistamalla maksut määrittämälläsi PIN-koodilla. Maksut suoritetaan pankkitilisi kautta hyödyntämällä PSD2-rajapintoja.

Mikä on PSD2-maksaminen?

Uuden maksupalvelu direktiivin myötä (PSD2) mahdollistaa kuluttajille maksamisen omalta pankkitililtä myös pankkien ulkopuolisissa palveluissa. Maksamisen ratkaisun olemme toteuttaneet yhteistyössä norjalaisen Neonomics AS:n kanssa.

Katso ohjevideoita
Youtubesta

Etkö löytänyt vastausta?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@mobify.fi. Vaihtoehtoisesti klikkaa sivun oikeassa reunassa olevaa keskustelutoiminto- kuvaketta tai käytä yhteydenottolomaketta.