Astetta ekologisemmat valinnat arjessa. Ota vinkit talteen!

Meille kaikille on varmasti tullut vastaan ekologisuus ilmiönä. Ekotekoihin tunnutaan jopa painostavan kertomalla, miten ilmastonmuutos etenee. Osa meistä tekee valinnan elää ekologisesti jokapäiväisillä valinnoillaan, osa taas ei oikein tiedä, miten se arjessa voisi näkyä. Pienilläkin teoilla on merkitystä pitkässä juoksussa.

Kokosimme vinkit, joilla voit tehdä elämääsi astetta ekologisempia valintoja:

  1. Vedenkäyttö kotona

Olemme onnekkaita Suomessa, sillä meillä on puhdasta ja juoksevaa vettä saatavilla koko ajan. Pyykin- ja astianpesussa vedenkäyttöä voi säädellä vaivatta kahdella merkittävällä vinkillä: älä pese liian tyhjiä koneita ja valitse ECO-pesu vaihtoehto, mikäli koneistasi nämä löytyvät. Vettä kuluu huomaamatta suihkussa ja esimerkiksi hampaita pestessä. Sulje siis hana, kun harjaat hampaitasi tai kun vaahdotat pesuainetta.

  1. Osta käytettynä, jos mahdollista

Kun hankit uusia vaatteita tai kodin tarpeita, tsekkaa ensin kirpparit tai nettikirpputorit, kuten tori.fi. Laita myös omia käyttämättömiä tavaroita ja vaatteita myyntiin tai kierrätykseen, sillä joku muu voi hyötyä siitä. Kiertotaloutta parhaimmillaan!

  1. Osta ryhmässä nettitilaukset ja säästä kuluissa (+tienaa takaisin)

Jos haluat silloin tällöin ostaa uutta tavaraa vaikkapa netistä. Kysy kavereiltasi, onko heilläkin tarvetta tehdä ostoksia. Näin säästät postikuluissa sekä päästöissä koskien kuljetusta. Kannattaa katsoa, löytyykö Mobifyn yhteistyökumppanien verkkokaupoista suosikkiasi, sillä saat ostoksistasi komissiota. Muistathan, että olet kirjautuneena sisälle palveluun, jotta bonukset ostoksistasi kirjautuu tilillesi.

  1. Halpa on kallista. Hanki laadukasta

Pidemmässä juoksussa kalliimpi hankinta on pidempiaikainen hankinta, verrattuna halpaan ja lyhytaikaiseen käyttöön. Halpa ei kestä välttämättä niin kauan. Esimerkiksi laadukkaat farkut voivat kestää vuosia, kuin että ostaisit muutaman kuukauden välein uudet edulliset farkut, jotka eivät kestä. Muista myös huoltaa ja ylläpitää vaatteitasi sekä tavaroitasi, näin ne kestävät parempina pidempään

  1. Vähennä paperinkäyttöä

Nykyaika on mahdollistanut monen toiminnon siirtymisen digitaaliseen muotoon. On olemassa sähköiset kalenterit ja muistiinpanoja voi tehdä koneella tai sovelluksen kautta lehtiön sijasta. Sanomalehtien läpi kahlaaminen aamukahvikupposen äärellä voi olla ihanaa, mutta se voi olla yhtä kivaa, kun tilaat lehteä digimuodossa. Tilaa myös laskut sähköisessä muodossa. Mobify-palveluun saa tilattua kaikki laskut ja dokumentit saapuvaksi digitaaliseen postilaatikkoon, jossa ne pysyvät säilössä digitaalisessa muodossa. Palvelussa voit maksaa ne myös yhtä kätevästi parilla pyyhkäisyllä. Lisää palvelusta videon muodossa täältä…

  1. Kaupassa käynti

Suosi lähi- ja luomuruokaa. Laadukas ruoka myös pitää sinut kylläisenä pidempään.

Valitse pakkauksia, jotka maantuvat. Monissa kaupoissa on HeVi-osastolla tarjolla kestopussit ostoksia varten. Tämä vähentää muovia. Muista ottaa oma kestokassi myös ruokaostoksia varten, säästät myös joka kerta muutamia kymmeniä senttejä!

 

Lataa Mobify- sovellus

Voit ladata mobiilisovelluksen sovelluskaupastasi. Voit valita missä ja milloin talouttasi hoidat, kun se kulkee puhelimessasi kätevästi mukana.
Lataa Mobify-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -kaupasta.

Sovellus on käyttäjilleen täysin maksuton, ja kaikki toiminnot ovat tarjolla myös verkossa osoitteessa Mobify.fi.