Mitä Ruotsi edellä, sitä Suomi perässä?

Suomi kirii muita Pohjoismaita kiinni – mikä mobiililasku on, ja miksi se mullistaa laskujen maksamisen?

Kotimainen Clark-sovellus tuo vihdoin suomalaisten taloudenhallinnan tähän päivään. Mitä mobiililasku tarkoittaa, ja miksi se tulee syrjäyttämään muut laskutusmuodot?

Ruotsalaiset ovat monessa asiassa meitä suomalaisia askeleen edellä. Jos jokin arjen askare on tehtävissä helpommin ja tehokkaammin, ruotsalaiset löytävät siihen keinon. Sama pätee myös taloudenhallintaan.

Suuri osa ruotsalaisista on viime vuosina alkanut hallita talouttaan mobiililaitteilla. Maksamalla laskunsa mobiilissa rakkaat naapurimme säästävät enemmän aikaa itselleen tärkeisiin asioihin, kuten seuraavan kansainvälisen menestysyrityksen kehittämiseen.

Eikä perässä laahaamisemme kohdistu vain vertailussa ruotsalaisiin, sillä myös Norjassa ja Tanskassa laskut on keskitetty viime vuosina voimakkaammin digitaaliseen postilaatikkoon ja sitä kautta mobiilissa hoidettavaksi.

Mobiililaskut ovat taloudenhallinnan tulevaisuutta

Internet-palveluita käytetään nykyään enemmän mobiililaitteilla kuin tietokoneilla. Mobiililaitteiden suosio perustuu liikkumisen vapauteen – emme ole enää sidottuja aikaan ja paikkaan surffaillessamme internetissä. Digitaalinen postilaatikko mahdollistaa sen, että taskussa kulkevalla älypuhelimella pystymme nykyään hoitamaan käytännössä kaikki samat asiat kuin läppärillä tai pöytäkoneellakin.

Kysymys kuuluu: miksi emme hoitaisi myös talouttamme mobiilissa? Mobiililaskut saapuvat postiluukun sijasta suoraan omaan puhelimeen. Mobiililaskujen vastaanottaminen on ilmaista, ja lisäksi vältymme turhilta muistutusmaksuilta, sillä sovellus muistuttaa maksuista ennen eräpäivää.

Mobiilisovellukseen pystyy myös tallentamaan omia dokumentteja, kuten takuukuitteja. Jatkossa kuitit kulkevat aina mukana, vaikka puhelin hajoaisi kesken lomareissun.

Kotimainen sovellus tuo mobiililaskut kaikkien suomalaisten saataville

Siinä missä muissa Pohjoismaissa digitaaliset postilaatikot ovat jo arkipäivää, ollaan Suomessa vielä lapsen kengissä tässä asiassa. Täällä toistaiseksi harva edes tietää mobiililaskujen olemassaolosta. Noin 65 prosenttia suomalaisten laskuista kolahtaa edelleen paperisena postiluukkuun pienen lisämaksun kera.

Kotimainen palvelu Clark tuo vihdoin mobiililaskut kaikkien suomalaisten saataville. Clarkin käyttöönotto on yhtä helppoa kuin käyttökin: rekisteröityminen hoituu nopeasti, ja laskut saa tilattua palveluun yhdellä napinpainalluksella.

Clarkin hyötyjä

  • Vastaanota laskut suoraan puhelimeen tai verkkopalveluun
  • Maksa laskut parilla painalluksella
  • Ansaitse bonusta 0,3 % jokaisesta laskustasi
  • Muistutus eräpäivistä – ei enää turhia muistutusmaksuja
  • Laskujen automaattinen arkistointi
  • Takuukuitit ja muut tärkeät dokumentit kulkevat aina mukanasi

Iltalehden artikkeliin tästä …

Lataa Clark-sovellus ilmaiseksi App Storesta tai Google Play -kaupasta.