Näillä vinkeillä talous hallintaan

Apuvälineitä säästämiseen ja laskujen maksamiseen

Säästösuunnitelman laatiminen on kannattavaa, olipa tarkoituksenasi kerryttää lomakassaa tai säästää rahaa pahan päivän varalle. Kun säästäminen on suunniteltua, tavoitesumma tulee säästettyä nopeammin ja tehokkaammin.

Onko sinulla suunnitelmissa säästäminen, mutta tuntuu, että palkka hupenee tililtä huomaamatta? Tai tuntuuko, että oma talouden hallinta on työlästä?

Säästäminen ja talouden hallinta kannattaakin tehdä itselle mahdollisimman helpoksi. Tähän löytyy onneksi apukeinoja ja niksejä. Kannattaa aloittaa siitä, että automatisoi minimisäästösumman lähtemään käyttötililtä joka kuukausi. Jos laskujen maksamisen jälkeen tuntuu, että budjetti venyisi vielä hieman enemmän, voi siirtää kuun lopussa säästötilille vielä hieman lisää rahaa.

Sovellukset helpottavat talouden seurantaa

Säästämiseen löytyy monta tapaa ja apukeinoa, joita hyödyntämällä säästämistä on mahdollista tehostaa. Älypuhelimien aikakaudella apua ei tarvitse etsiä kaukaa. Puhelimeen ladattavista sovelluksista voi olla paljonkin hyötyä säästösuunnitelmaa tehtäessä. Budjetointi on hyvä tapa aloittaa kartoittamaan, mistä kulut koostuvat, ja mistä pystyy nipistämään kulutustaan. 

Budjetin laatimiseen, sekä ylläpitämiseen löytyy monta sovellusta. Budjetointi on hyvä kuitenkin automatisoida, ettei mitään jää huomaamatta. Tähän auttaa esimerkiksi pankki- ja luottokortteihin yhdistettävät sovellukset, jotka seuraavat kulutustasi. Esimerkkinä Clark tarjoaa mobiililaskupalvelun, jolla seuraat kätevästi laskujasi ja niiden eräpäiviä, myös maksaminen hoituu kätevästi.

Maksa laskut kätevästi puhelimella

Clark tekee yhteistyötä monien suomalaisten verkkolaskuoperaattoreiden kanssa. Palvelua voi käyttää mobiilisovelluksella, sekä verkkoportaalissa. Sovelluksella voit seurata kulutustasi ja se myös muistuttaa laskujen eräpäivistä. Saat itse päättää, mitkä laskut keskität palveluun. Voit maksaa vain tietyt laskut Clarkin kautta, tai tehdä laskujen reitityksen valtuutuksen. Lisäksi voit kerätä myös dokumenttisi, kuten esimerkiksi tärkeät takuukuitit, kätevästi palveluun talteen.

Clark ei kuitenkaan auta ainoastaan budjetoinnissa ja laskujen seurannassa, vaan saat Clarkia käyttämällä bonuksia. Bonusta saa kaikista laskuista, jotka on maksettu Clarkin kautta, oli se sitten sähkölasku tai vakuutus.

Siirtyessäsi asioimaan verkkokauppaan Clarkin kautta, saat bonusta myös verkkokauppaostoksistasi. Säästöjä miettiessäsi olet varmasti tottunut käyttämään erilaisia bonuskortteja ruokakauppojen kassoilla saadaksesi alennuksia, miksi et tekisi sitä myös verkko-ostosten yhteydessä? Clarkin kautta kertyvät bonukset ovat joko prosentuaalisia osuuksia, tai ennakkoon ilmoitettu euromäärä. Bonukset tulevat Clark-tilille, josta ne on mahdollista siirtää omalle tilille. Käyttämällä Clarkia saat siis rahaa takaisin ostoksistasi, jotka voit siirtää suoraan säästötilillesi.

Budjetointi, alennusten hyödyntäminen, sekä bonuksien kerryttäminen ovat tietoista taloudenhallintaa, jotka helpottavat säästämistä. Kun tiedostat kulusi, sekä hyödynnät erilaisia alennuksia ja bonusohjelmia rahaa kertyy säästöön entistä vaivattomammin.

Nita Joutsen / VertaaEnsin.fi